måndag 7 april 2014

Den där dagen när nedgraderingspolisen var framme

Eleonor på starten till No fucking joke

Lördagen bjöd på utmärkta klätterförhållanden och jag besökte Nyckelviken för att testa skämt å sido 7a och No fucking joke 7b+ som ligger på vandrarenblocket. Kollar man 27crags anses den sistnämnda rätt soft, med gradförslag ända ner till 7a+.

Ståstarten, Skämt å sido, visade sig vara ganska okomplicerad så efter lite uppvärmning och några försök för att lista ut betan så satt den. Den kändes rätt soft också, kanske 6c+.

Sittstarten, som står som 7b+, startar definierat där man går från en rätt bitig sloper till en vass crimp (jag gick med högerhanden till crimpen). Fotstegen är rätt sparsamma i starten, och jag startade på ett litet skrovel rätt högt upp för högerfoten och flaggade bara med vänstern. Efter några försök hade jag gjort de två moven som tar en in i 7a-varianten och efter ytterligare några försök satt hela bouldern. Vasst och rivigt var det och bra stick, men 7b+, nä det var nog ett Big joke! Jag och Katrin kom fram till att den kanske håller 7a+, kanske. Men knappast hårdare i alla fall. Och efter att jag gav det gradförslaget på 27crags åkte också graden ner automatiskt till 7a+. Och så är det med den saken. Tills någon annan bevisar motsatsen! Jag vill himla gärna klättra en 7b+ snart, men det får ju gärna vara en som faktiskt är det. 
Katrin på samma boulder
Och toppar ur!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var där igår! Jag tycker den känndes lätt, men att få ihop den utan att pumpa ur på slopersarna var klart svårare än jag trodde. Jag kan tänka mig att den är 7a+ för andra, men för mig är det nog en soft 7b ändå.

La mômes Old fashioned sa...

Jag blir förstås bara glad om den hoppar upp till 7b på 27crags igen, men det kräver att nån eller några fler tycker det och lägger in den som 7b antar jag . Hoppas du blir en av dem då :) /Jenny