söndag 3 mars 2013

Female ascentsJenny La Bauge 6b+ from Jenny Bäckström on Vimeo.

Jag har några 6b-isch filmer på lut och här är den första i raden som presenteras. När jag varit här så har jag googlat helt random efter filmer på problem där tjejer klättrar i Fontainebleau, men det är inte det lättaste kan jag säga. För mig växer inspirationen om jag ser en tjej klättra ett problem, och en susning om hur och om jag själv skulle kunna göra problemet till skillnad från om en kille klättrar. Därför har jag med filmen ovan, börjat tagga mina filmer med "female ascent". Den som klättrar riktigt hårt och vill bli inspirerad ska kolla in Dorothea Karalus, det gör Fredrik, och själv har jag kollat in belgiska Lisbet (hittar inte hennes efternamn just nu) som har lagt upp flera filmer från font. 

För övrigt har snön åter lämnat oss, men kylan kvarstår och solen har inte synts till, förrän idag vill säga. Idag kommer det att bli härligt! Vi ska besöka ett område som jag aldrig varit vid förut idag, Marion des Roches och det är ju alltid spännande.

Tyvärr har jag haft känningar av foglossningen och skadat muskelfästet i en arm, men jag vet ännu inte hur allvarligt det är. Misstänker att jag burit tungt lite för länge (paddorna) sen vi kom hit och att jag har haft svårt att bli tillräckligt varm i kylan när jag klättrat. Jag har bestämt mig för att sänka garden en del och inte projektera boulders så mycket. Jag tycker ju inte om känslan att inte komma upp, så jag siktar nu in mig på att klättra lättare för att få ut det mesta möjliga av resan. Herrejösses, vi har redan varit här halva tiden och det känns inte alls som att vi har kunnat klättra så mycket som önskat.

På återseende.

Inga kommentarer: