söndag 3 februari 2013

Hur många förare behöver man egentligen i Font?!


Ja vi har fem där 7+8, Essential Fontainebleau och Fountainebleau Fun bloc är de som jag använder frekvent. Nu har det också kommit en 5+6 förare och även den kan jag tänka mig att köpa. Inte för att vi behöver den, utan för att det är så himla kul att ha. Och så ska det komma en uppdaterad 7+8, och den kan man ju knappast heller vara utan.. ja ni fattar!

Fun Bloc köpte jag i höstas och den har väldigt lite, eller ingen beskrivande text, däremot är den fullproppad med bilder och visar dessutom med hjälp av linjer vart problemen går. Den är så himla bra när man ska reka efter nya grejer eftersom man faktiskt ser stenarna på bild. Den innehåller tyvärr bara ett begränsat urval av områden, men det finns som sagt ingen förare som täcker hela Fontainebleau.

Tänker man bara köpa en förare så vill jag nog främst rekommendera Essential Fontainebleau, den har ett litet, men ganska kräset urval av fina boulders i alla grader. Att den är i miniformat är heller ingen nackdel om man inte vill ha så mycket att släpa på.

Som komplement till guideböckerna får man ju förstås inte missa Bleau.info där man hittar massar filmer och får veta det senaste om det senaste.

Ur Fun Bloc
Le Pied à Coulisse (6c+) står på min ticklist. Så himla fin boulder i Apremont Bizons som jag nästan längtar ihjäl mig efter att få göra, bara nu formen håller. 

bleau.info

Inga kommentarer: