tisdag 29 januari 2013

Nio månader in, Nio månader ut

Sista dagen i höstas, den 16 november. Roche aux sabot

Nio månader in, nio månder ut, det är vad man säger för att trösta nyblivna mammor när ungen kommit ut och man inte längre känner igen det där oformliga som ska påstås vara ens kropp. Nu har det i alla fall gått nio månader sen Elliot kom ut och jag får hålla med om att det stämmer rätt bra det där talesättet. Nio månader in, nio månader ut. Själv "besväras" jag dock fortfarande av delade magmuskler och lite foglossning trots min ambitiösa coreträning (okej, coreträningen med boll har fallerat lite senaste månaden), men jag misstänkte redan från början att det var något som jag skulle få jobba med betydligt längre än nio månader.

På det stora hela i alla fall så klättrar jag obehindrat nu. Jag tror till och med att man skulle kunna säga att jag är i form. Klättermässigt, och kroppsligt, har det hänt himla mycket sen vi kom hem från Frankrike, eller ja ungefär därifrån mitt sista blogginlägg slutade faktiskt. Jag känner mig i alla fall ganska stark och explosiv nu och jag är helt klart i en uppåtgående kurva. I alla fall om man bortser från senaste veckans sjukstuga här hemma då allt fallerade igen.

Det roliga med den här formen är att nu drar vi till Frankrike och Fontainbleau igen, och jag hoppas på att kunna klättra betydligt mer och hårdare än när vi var där i höstas. Ja ni läste rätt, det är faktiskt dags igen. Under sex veckor ska jag och Fredrik och barnen inte göra så mycket annat än att andas, äta och leva klättring. Lägenheten är uthyrd och bilen rullar mot sydligare breddgrader med start om en vecka.

Det enda som oroar är en gammal handledsskada som gör sig påmind lite för mycket och lite för ofta för att det ska kännas okej. ..Och sen vet man ju förstås inte säkert  hur formen är förrän man testat den utomhus i allmänhet, och i Fontan i synnerhet =) ..Och vädret är ju förstås ett eget kapitel då februari ju inte är högsäsong direkt (kommer resan regna bort?). Tack och lov så har vi ju nästan hela mars också och då kan det ju vara riktigt härligt, om vi har tur.


1 kommentar:

Anonym sa...

Ha det så j-vla grymt.
Christer