tisdag 21 augusti 2012

Det här med rehab efter förlossning


Laddar för bicepscurls
Min första graviditet så boulderade jag ju hela tiden, sista gången var nog när jag var fem dagar efter beräknad födsel. Men efter förlossningen för snart 2 ½ år sedan kom ju någon sorts foglossning som ett elakt brev med posten. Då tog jag ju hjälp av en sjukgymnast med gott resultat, och sex månader efter den förlossningen kunde jag bouldra rätt obehindrat igen och få en bra resa till fontan.

Den här graviditeten kändes bäckenet instabilt rätt omgående och redan i femte månaden så gav jag på inrådan av samma sjukgymnast upp den lilla klättring jag utövat sen graviditeten startat. Istället gick jag på vattengympa och följde ett program med mer gravidanpassade övningar.

Två månader efter förlossningen i april gick jag tillbaka till sjukgymnasten för att få ett nytt program och efter att ha gjort samma rehab ungefär fem dagar i veckan under juli och augusti så var det dags för ett nytt besök hos sjukgymnasten idag. Glädjande nog ändrar jag de flesta övningarna till min nuvarande styrkenivå och det är en liten morot, för ni kan tro att jag varit sjukt less på de gamla.

Nu hoppas jag på att jag ska kunna klättra rätt obehindrat efter sex månader den här gången också (med siktet inställt på fontanresan i slutet av oktober), men jag misstänker att det kanske inte riktigt kommer att bli så. Men, om det nu inte går som jag hoppas, så vill jag inte känna att jag inte gjort mitt bästa i alla fall. Och just nu känns det bra, jag har aldrig tränat så disciplinerat i hela mitt liv som jag gör just nu.

Nå, hur som helst. Efter besöket hos sjukgymnasten idag var jag så peppad att jag åkte direkt till träningslokalen och gjorde det nya programmet. Jag avslutade passet med en session på greppbrädan där jag klarade några moves som inte suttit förut. I morgon blir det vilodag!

1 kommentar:

Emma sa...

Vilken lycka! Själv misstänker jag att jag fått en stressfraktur i foten vilket känns sådär kul.
Förresten ett tips! På lördag är det bondens marknad på Söder...är inte den lite loppisbetonad?
Kram!