tisdag 19 oktober 2010

Bensinkaos

Le Nez 6c

Vår vana trogen har jag och Fredrik kört bensinmätaren i botten. Just denna gång var det osedvanligt dumt skulle det visa sig. Första macken vi stannade vid trodde vi att pumparna var trasiga. När andra macken var avspärrad började vi ana oråd och prata om Frankrike som ett u-land som vi inte förstår oss på. Vid tredje macken började vi förstå att vi inte skulle få någon bensin och började fundera på om det var någon strejk? Well, strejk eller inte, nu hoppades vi bara på att bilen skulle rulla ända hem till huset på endast luft och vilja. Tack och lov så klarade den testet och hem kom vi! Och tack och lov så hade Jenny och Johan lite bensin i sin tank, så dagen efter åkte vi och köade i 40 minuter till en mack vi fått höra skulle vara öppen trots blockad, och voil'a så hade de en full tank och vi en dunk med dyrbar bensin! Frankrike, Frankrike!!

I övrigt har det klättrats på en del. Det är bra mycket kallare, så nu kan man nog säga att sticket är här. Själv har jag lyckats sätta Le grande marche 7a+ utan allt för mycket gråt och tandagnisslan (Jenny också) och sen har jag lyckats sända Action directe 7a som jag inte klarade sist jag var här. Otippat och roligt!!! Jag har också gjort några 6a-b som på ett eller annat sätt varit rätt hårda för mig, reachiga eller mentalt utmanande. Fredrik har börjat projektera lite hårdare saker och Johan är äntligen frisk efter förkylning. Bara vädret blir bra igen så ska det nog börjas sändas både till höger och vänster. Det är så fantastiskt roligt att vara här!

3 kommentarer:

hassemannen sa...

Pesonligen så tycker jag att grodätarna gott kan gå i pension några år(tionden) senare men ska det äventyra årets fontanresa så anmäler jag mig först i kön att låta fransoserna gå i pension när än de så känner för det. Dessutom så ska de inte behöva jobba överhuvudtaget innan pensionen. Som grekland fast med bättre vin.

Ni får lov att rapportera hur det går med bensintillgången. Förhoppningsvis så har vi en fulltankad hyrbil när vi kommer ner.

Hasse sa...

Åååååå ... update!

Anonym sa...

Lista era projekt for att saetta press pa er!
Mina Hampiprojekt innan onsdag. Cosmic Arete assis 7aplus kanske och Kingfisher dito (utan att ha provat). Coolast so far Aeroplane.
/LP