lördag 11 september 2010

Boulder bangadang

Igår var jag med på boulderbash och tog mig till final, hör och häpna! Jag trodde först att jag måste ha räknat i hop mina poäng fel, men eftersom jag ju ändå är en rutinerad tävlingsräv som klättrar taktiskt för att få ihop så mycket poäng som möjligt i stället för att slita ut mig på problem som kräver många försök, så insåg jag att det nog var sant!

Jag blev så sjukt överraskad och upprymd, för jag var bara där för att samla lite poäng till de framtida boulderbasharna. Bäst av allt var att jag utmanade mig själv genom att chansa på move lite högre upp och att jag tog en del  nedhopp och faktiskt höll ihop. Jag är glad att verket har så mjuka mattor!

Hur klättrar man då för att komma till final trots att man inte är i sitt livs form?
  • De starka Karbintjejerna Elina och Isabel struntar i att lämna in sina scorecard
  • Man klättrar inte fler problem än vad som behövs (typ 2 som uppvärming och 10 till som man baserar sina poäng på)
  • Varje problem får helst inte fler än två försök
  • Man nöjer sig med att ha kommit till zongreppet på svarta eller vita problem (om man inte flashar hela förstås) för zon ger nog så många poäng
  • När det är 15 minuter kvar, analyseras vilket eller vilka problem det är värt att gå tillbaka till för ytterligare försök, bränn av ett som ger många poäng och saken är biff!
Visst ja, jag har tackat nej till att vara med i finalen som går ikväll, för jag vill inte riskera att ta i för mycket på move som kan vara skadliga för mitt bäcken. Fontan är ju bara några veckor bort!. Men nästa boulderbash så..!

1 kommentar:

Annie sa...

Vad roligt, grattis! Snacka om att din återhämtning går frammåt :)