måndag 14 juni 2010

Ångest - Är träningsvärk ett måste?

Med mitt usla bäcken att dras med blir det ju inte så mycket hardcoreklättring just nu. Hardcore = att klättra aningens okontrollerat - inomhus vill säga... Jepp r-e-a-l-l-y hardcore.. Därför är jag ju utlämnad till lite mer fikabetonad klättring, och campus då förstås.

Jag tycker nog att jag kör ganska hårt med fingerträning, pullups och campus. Men bristen på träningsvärk kanske bevisar motsatsen? Idag har jag i alla fall fått träningsvärk, i TRICEPS. En enda  liten tricepsövning och träningsvärken är total. Det är förstås inte dåligt, men varför i hela friden kan jag inte få lite träningsvärk i underarmarna eller ryggen? Kör jag inte tillräckligt hårt trots allt, eller gör jag fel? Tänk om mina ansträngningar inte ger någon effekt? Tänk om jag inte är i form till höstens fontanresa? Tänk om jag fortfarande har ont i bäckenet då? Tänk om jag inte kommer att kunna klättra då? Tänk om jag fortfarande dras med massa extrakilon? Tänk om tänk om tänk om.. Aaargh, panik!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kolla om du kan bli medlem i Tvärånas gbg (greppbrädegrupp), då ska du få se på träningsvärk .
och skador om du är riktigt ihärdig :)

/ m

John Liungman sa...

Träningsvärk får man ju bäst när man gör nått nytt. Typ börjar jonglera, renoverar huset eller nåt. Så variation i träningen snarare än mer belastning kanske? Eller var glad över att du har snabb återhämtning? ;-)

Johan sa...

Är det någon som får träningsvärk av campus och fingerbräda? Jag tycker mer att man brukar få den där stickande känslan i muskelfästena dagen efter, inte klassisk köttvärk.

Men en och annan öm pulley borde väl dyka upp...

La môme Annabel Lee sa...

Ja huvudsaken är väl att träningen ger resultat. Men träningsvärk ger någon sorts mental tillfredsställelse som är svårslagen, en sorts duktighetskänsla haha!

Det låter som att det är dags att kolla upp den där mystiska Tvärånagruppen, jag har ändå ingen riktig plan för hur jag angripa greppbrädan! Jag är fortfarande lite nedslagen över hur Fredrik värmde upp genom att göra pullups på grepp jag knappt ens kunde hänga på. Det finns mao mycket att hämta för mig :-/