fredag 3 oktober 2008

Att försumma sin blogg

Jag har totalt försummat min blogg på sistone. Att försumma sin blogg blir jobbigt. Jobbigt blir det för att det tenderar att bli så mycket att skriva om helt plötsligt. Jag har dock ofta tänkt att jag ska blogga under den här månaden. Att bara tänka ger inte så mycket resultat i det här sammanhanget.

Vad beror nu försummelsen på? Tja, brödbaksmani och svampplocksmani är kanske några av skälen. I min klätterbekantskap har har bloggen Pain de Martin gjort sitt intåg, och lika självklart som att diskutera movsen på diverse problem diskuteras nu de surdegar och vildjästar man har på gång hemma. Tur att jag har varit hemma och sjuk i tre dagar nu, för så mycket som dessa bröd ska pysslas om är nästan mer än vad en heltidsarbetande och yrkesklättrande kvinna mäktar med! Nedan visas resultatet, och jo, jag har arrangerat med tomaterna där i bakgrunden för att det skulle se ännu finare ut!
Jag och Lillebror Bruno har konkurrerat om svampen som växt frodigt där vi har varit och klättrat på sistone. I Västervik för några veckor sedan blev det mer fokus på svampen än att föreviga klätterögonblicken för min del. Tursamt så var ju Raz desto bättre på dokumentationsbiten och lite bilder finns här, men det är ju gamla news. Förutom svampplockningen var det roligaste att få göra den här fina 7a:n (Crapface) medan alla stod och trampade och ville åka hem till stan igen. Klättrar definitivt bäst under press tror jag. Bilden hämtad från Raz sida.

Andra orsaker till försummelse är förstås BlocStar goes Åkers. Ett nätt arrangemang kan tyckas, men som ändå sög tid och kraft från det egna bloggandet. Tillställningen blev ju hur som helst jättelyckad och därifrån har jag mucho bilder som bara väntar på att få se internetvärldens ljus.

Förra helgen var det ju Bloxc Boulder Bonanza, också det väldigt lyckat. Jag förvånades av att det var människor där som jag aldrig sett förut, var det så att folk rest land och rike runt för att vara med? Eller var det bara så att de klättrar på centret normalt där jag själv aldrig är? Nåväl, själv drabbades jag av migrän och var inte till någon nytta alls, inte ens några foton lyckades jag ta. Men idag fick jag en länk skickad till mig som bevisar att andra var mer aktiva på fotofronten. Tror att det kanske var Joel och Jenny.

Stockholmsföraren är äntligen här och ett exemplar har minsann placerat sig här hemma tack vare Fredriks försorg. Kul att den äntligen finns, kul att läsa om Stockholms klätterhistoria, kul att läsa gradrevideringar. Det blir på sätt och vis mer legitimt med grader när de väl hamnar i en tryckt förare, ja, om någon nu bryr sig om grader. Jag gör det ibland, och konstaterar nöjt att jag ska revidera ett par av mina leder både uppåt och neråt. Herren ger och herren tar.

Brudberget förra söndagen: Jag går vilse i min iver att hitta svamp. Efter att till slut ha hittat en väg och ett hus med folk i som kunde konstatera att jag hamnat i Långtbortistan, och därefter galopperat fram flera kilometer längs landsvägen, var jag åter på plats bland de andra, utmattad, törstig och alldeles utan energi att göra ytterligare försök på Tromb. Kanske får det vara slut på svampplocket nu. Hett tips: Om du ska ut i skogen och plocka svamp, ta med mobiltelefon och lite fickpengar till bussen!

1 kommentar:

Malena sa...

De var möcke att läsa. Fina bröd.

Sitter i köket i Dalarna nu. Snöttäckta granar och faluröda stugor. 2 dm snö.

Ska visa mamma din blogg sen. Kanske hon skriver något. Fniss!

Mårten ha fixat datorn till dom. Nu är det bara internet som fattas.
De har nytt Xp iaf.

Men pappa kommer aldrig betala en räkning på internet så länge han lever. Internet kostar 250 kr i månaden och autogiro kostar ju bara 150 kr per år. Heeelt onödigt!

Tjo flöjt!